Snelle levering door PostNL met Track & Trace.

Gezond Bezig Zijn staat voor veilig winkelen en betalen.

Blanco verpakking. Gezond Bezig Zijn wordt niet als afzender vermeld.

Bestel op werkdagen voor 16:30, dan wordt uw pakket dezelfde dag nog verzonden.

Haaruitval en haarverlies

http://gezondbezigzijn.nl/img/info-advies/haaruitval.jpg Naarmate de leeftijd toeneemt wordt het haar meestal dunner en slapper. Hoewel het kaler worden van een man een bekender verschijnsel is, komt haaruitval bij vrouwen ook regelmatig voor. Haaruitval komt niet alleen op oudere leeftijd voor, het kan door verschillende oorzaken ook op jongere leeftijd voorkomen.

Haargroei
In de groeifase vindt een intensieve celdeling plaats. De haar groeit ongeveer 1-1,5 cm per maand. Bij vrouwen gaat de haargroei sneller dan bij mannen. Na ongeveer drie jaar stopt de haargroei en zal de haar uitvallen. Per dag verlies je zo’n 100-150 haren. Ongeveer drie maanden nadat de haar uitgevallen is begint op dezelfde plek in de hoofdhuid een nieuw levenscyclus.

Oorzaken van erfelijk haaruitval
Het uitvallen of minder worden van het haar kan verschillende factoren hebben maar kan ook erfelijk zijn. Het hormoon dihydrotestosteron (DHT) heeft hier een grote invloed op. Door teveel testosteron raakt de haargroei uit balans, de haarzakjes kunnen dat niet verdragen. Als testosteron in DHT verandert, kunnen de haarwortels niet goed meer functioneren en niet goed gevoed worden. Daardoor wordt het haar zwak en stopt het met groeien. Wat tot dunner wordend haar en kaalheid leidt.

Overige oorzaken van haaruitval
Haaruitval kan plotseling komen opzetten. Ziekte, het gebruik van medicatie en zaken die de hormoonhuishouding uit balans brengen veroorzaken in de meeste gevallen haaruitval.

Hormonen uit balans
Vrouwelijke hormonen kunnen o.a. uit balans raken tijdens de overgang of bijvoorbeeld na het stoppen met de anticonceptiepil. Tegenwoordig zitten er ook veel hormonen in vlees, wat ook voor een negatieve balans kan zorgen bij vrouwen. Tijdens de zwangerschap wordt het haar dikker maar na de bevalling wordt het haar juist weer dunner, na de bevalling kan dus ook tijdelijk haaruitval optreden.

Ziekte en medicatie
Bij diverse ziektes en aandoeningen kan haaruitval een verschijnsel zijn. Zo hebben mensen met diabetes of een schildklierafwijking vaak last van haaruitval. Ook een tekort aan ijzer is een veel voorkomende oorzaak. Bepaalde medicatie als bloeddruk- en cholesterolverlagende medicijnen en antidepressiva kunnen haaruitval als bijwerkingen geven.

Ongezond leven
Onderzoeken hebben vastgesteld dat verhard collageen zorgt voor haaruitval. Het haar komt daardoor in een verkorte groeifase terecht en dat zorgt voor een veroudering van het haarzakje. De haarwortel wordt afgebroken, waardoor het haar als ware verstikt. Als dit proces een paar jaar aanhoudt, heeft het kaalheid tot gevolg. Slechte gewoonten zoals: stress, veel suiker eten, roken, overmatig alcohol en veel cafeïne zijn de grote veroorzakers van verhard collageen.

Producten die haaruitval verminderen.
Klik op het product om het te bestellen.

Hairfusion, Regrow, Better Hair Man, Better Hair Vrouw, Famoushair, More Hair

Waarom bij Gezond Bezig Zijn?

  • Unieke eigen producten
  • 100% natuurlijke producten
  • Groot assortiment
  • Veilig betalen met o.a. iDeal
  • Snelle levering
  • Discrete verzending
  • Hoge stapelkortingen

Top 5 beste producten

€ 25.50 € 21.25
€ 70.00 € 60.00
€ 74.85 € 59.85
€ 179.70 € 149.70

Discreet verzonden

  • Uw pakket wordt niet bij de buren geleverd.
  • Blanco verpakking. Gezond Bezig Zijn wordt niet als afzender vermeld
  • U kunt uw pakket anoniem bij ons ophalen